Keurmerk Veilig HR-Systeem uitgereikt aan Dotweb

Keurmerk-Veilig-HR-Systeem-uitgereikt-aan-Dotweb

Keurmerk Veilig HR-Systeem uitgereikt aan Dotweb

10/11/13

Dotweb, specialist in dossier- en verzuimmanagement, mag als eerste software-ontwikkelaar het keurmerk ‘Veilig HR Systeem’ dragen. Dit keurmerk is ontwikkeld door HR Navigator BV in nauwe samenwerking met Lloyd’s Register Quality Assurance, en is het antwoord op lekkages in systemen en mogelijke inbreuk op privacygevoelige persoonsgegevens.

Uit handen van Marco de Zeeuw, directeur van HR Navigator, ontving trotse Dotweb directeur Marcel Kok afgelopen woensdag het certificaat Veilig HR Systeem.

Na een zeer intensief traject van voorbereiding, afstemming, testen en audits kwam Lloyd’s Register Quality Assurance enkele weken daarvoor met het verlossende woord; alle controls van het normenkader stonden op groen.

Uniek keurmerk
De afgelopen jaren is de complexiteit van HR-diensten sterk toegenomen. Door aangepaste wetgeving zijn de eisen waar organisaties aan moeten voldoen om op een goede wijze HR- dossiers bij te houden, strenger geworden.

Sinds mei 2013 kunnen alle aanbieders van HR- en verzuimmanagementsystemen hun systeem laten certificeren op het gebied van veiligheid en privacy. Onder de naam Veilig HR-Systeem heeft HR Navigator BV een uniek keurmerk ontwikkeld.

Penetratietest
Naast een controle op de procedures is een uitgebreide ICT-audit onderdeel van de certificering. Projectmanager Reinier van Es van Lloyd’s: “Het keurmerk toetst niet alleen het systeem, maar ook of het netwerk waar het onderdeel van uitmaakt, voldoet aan de hoogste veiligheidseisen. De combinatie van deze twee controles maakt deze test uniek in de certificeringsmarkt. Het keurmerk is daarmee een vervanging van bestaande penetratietesten en mogelijk zelfs van de ISO-certificering.”

Marco de Zeeuw, een van de directeuren van HR Navigator over de certificering van Dotweb: “De huidige markt vraagt om bewijzen op het gebied van het waarborgen van privacy. De uitgebreide attack and penetrationtest geeft het bewijs dat de applicatie Dotweb Health van Dotweb in technische zin zeer goed beveiligd is tegen aanvallen van buitenaf. De toetsing op het normenkader bewijst dat niet alleen de bedrijfsprocessen van Dotweb professioneel zijn ingericht, maar ook dat veiligheid en privacy in de dagelijkse praktijk goed zijn geborgd.”

Keurmerk opent deuren
Directeur Marcel Kok over de motivatie van Dotweb voor het behalen van het certificaat: “Organisaties eisen in toenemende mate dat vertrouwelijke informatie in goede handen is bij leveranciers. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten - waaronder grote organisaties met interne arbodiensten, ziekenhuizen en de Rijksoverheid - ervan verzekerd zijn, dat privacygevoelige persoons- en medische gegevens bij Dotweb in goede handen zijn.

Het certificeringstraject van HR Navigator biedt een unieke combinatie door de toetsing op het gebied van techniek én bedrijfsprocessen. Daarnaast is het keurmerk ook commercieel interessant omdat het deuren opent die anders gesloten zouden blijven.”

Voor meer informatie gaat u naar http://www.hrnavigator.nl

Veilig HR Systeem

Bron: Hrnavigator.nl

Vind de VerzuimSoftware die bij je past

Selecteer de best passende Verzuimsoftware voor je organisatie

Vind de VerzuimSoftware die bij u past